Apotek online logo

Swemed

Vi har gått genom Swemed för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om Swemed och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Swemed?

Swemed är en e-handel som säljer utrustning, förbrukningsartiklar och möbler inom områdena vård, hälsa och skönhet. Hos Swemed hittar du Sveriges största och bredaste sortiment av sjukvårdsutrustning och hjälpmedel som används inom vården.

I sitt sortiment har Swemed fler än 50000 olika produkter och inom allt från medicinska möbler, hjälpmedel, träning, rehab och anatomiska modeller till simulatorer, förbrukningsartiklar, kontorsmöbler och kirurgiska instrument. För att nämna några saker.

Swemed har sitt huvudkontor i Stockholm men är verksamma i hela Sverige. Bland deras kunder finns såväl företag och privatpersoner som kommuner, regioner och skolor. Swemed är en utpräglad e-handel och har alltså inga fysiska butiker. För att handla hos Swemed behöver man göra det digitalt via deras hemsida. Det går också att beställa via telefon eller e-post om man så önskar.

Swemed ägs av företaget Onemed och är idag en av Sveriges största försäljare av vårdmaterial. Flera av de stora vårdinrättningarna samt de största privata vårdbolagen i Sverige är kunder hos Swemed.

Företaget Onemed är verksamma i fler än tio länder och har fler än 1000 anställda. Deras omsättning ligger omkring sju miljarder svenska kronor per år. Onemed beskriver sig själva som en partner som gör det möjligt för patienter att få ett bättre liv. Onemed vill också underlätta arbetet för all personal inom sjukvården samt bidra till att sänka kostnaderna för vården.

Vilka typer av tjänster/produkter har Swemed?

Swemed har ett enormt stort sortiment med produkter i massor av olika kategorier. Här finns i princip allt som ett vårdbolag kan behöva för att bedriva sin verksamhet.

En av de överlägset mest populära kategorierna hos Swemed är behandlingsstolar och britsar. Detta är produkter som används inom alla områden inom vården och det är givetvis viktigt att de är såväl ergonomiska som praktiska. Detta är också produkter som måste vara bekväma och praktiska både för vårdpersonalen och för patienterna så kvalitetskraven på dessa produkter är väldigt höga.

Swemed är kända för att sälja behandlingsstolar och britsar som håller hög kvalitet och säkerställer att vårdpersonalen kan utföra sitt arbete på ett säkert sätt. En annan sak som är väldigt viktig där det gäller britsar och behandlingsstolar är att patienterna anser att de är bekväma och detta är verkligen något som Swemed har sett till. I deras sortiment finns bara behandlingsstolar och britsar som är både bekväma och funktionella.

En annan populär kategori produkter är undersökningsbritsar. Dessa används flitigt inom vården och det är förstås viktigt för personalen att ha tillgång till sådana som håller hög kvalitet för att kunna genomföra undersökningar på säkra och tillförlitliga vis.

En bra undersökningsbrits bör vara både lätt att reglera för personalen samt bekväm för patienten. Att ha en bra undersökningsbrits är ofta en förutsättning för att patienten ska kunna få en positiv upplevelse av sitt vårdbesök samtidigt som det underlättar för vården att leva upp till sina egna krav på effektivitet.

I Swemeds sortiment finns det också många produkter som underlättar förvaring och transport av verktyg och material som används flitigt inom vården. En sådan kategori produkter är akutvagnar. Det är en typ av vagnar som har använts inom vården sedan 60-talet och de är alltid utrustade med fyra hjul.

Akutvagnar erbjuder ett väldigt flexibelt förvaringsutrymme som också går att flytta snabbt och med kort varsel. Akutvagnar har normalt sett plats för bland annat mediciner, verktyg och vanliga tillbehör inom vården.

En annan populär kategori produkter som Swemed erbjuder är kolesterolmätare. Detta är en typ av produkter som både privatpersoner och vårdinrättningar har användning av. Att använda en kolesterolmätare har blivit väldigt vanligt för att se efter om det finns några underliggande hälsoproblem.

Höga nivåer av kolesterol eller höga halter av blodfetter kan vara indikationer på att något inte står rätt till. Många använder därför kolesterolmätare för att läsa av kolesterolvärdet. Dessa mätare kan i många fall användas för att screena och utvärdera hur det allmänna hälsotillstånden för personen man använder mätaren på är för stunden.

Erbjuder Swemed något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder Swemed något mer, t.ex rådgivning?

Nej, Swemed erbjuder endast försäljning av utrustning och möbler som används inom vården. De erbjuder ingen rådgivning eller någon liknande tjänst.

Hur beställer jag hos Swemed?

För att beställa hos Swemed går det bra att surfa in på deras hemsida. Där kan du också se vilka de senaste erbjudandena är och vilka villkor som gäller för dessa. För att beställa kan du välja vilka produkter du vill ha direkt på Swemeds hemsida och genomföra beställningen och betalningen direkt på hemsidan.

Det går också att handla på ett par andra sätt hos Swemed. Ett är via telefon. Om du vill handla via telefon så ringer du helt enkelt in till Swemed och placerar din beställning muntligt.

Gå till Swemeds hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Swemed?

När man beställer varor hos Swemed finns det flera olika sätt man kan få sina varor levererade. Man kan själv välja vilket leveranssätt man föredrar. Swemed erbjuder leveranser med bland annat DHL, Schenker och TNT.

Hur lång tid leveranserna tar och hur mycket de kostar skiljer sig mellan olika leveranssätt och det beror också på flera faktorer. Exempelvis hur många produkter du har beställt, hur stora de är, hur mycket de väger samt var någonstans du vill få produkterna levererade.

Hur kommer man i kontakt med Swemed?

Det enklaste sättet att komma i kontakt med Swemed är genom att kontakta deras kundtjänst. Den som vill kontakta kundtjänst hos Swemed kan göra det på flera sätt. Det går till exempel bra att kontakta kundtjänst via telefon. Ett annat sätt som fungerar bra när man vill kontakta kundtjänst hos Swemed är att skriva in till dem via mail.

Det går också bra att skicka ett meddelande till Swemeds kundtjänst via formuläret på deras hemsida. När man skickar ett meddelande via formuläret så fyller man samtidigt också i sina kontaktuppgifter så att Swemeds kundtjänstmedarbetare kan återkoppla när de har läst din fråga.

Ytterligare ett sätt som man kan kontakta Swemeds kundtjänst genom är att använda chatten som finns på deras hemsida. Där kan man skriva in sin fråga och sedan få svar direkt i chattrutan under de tider som kundtjänsten hos Swemed håller öppet.

Swemeds kundtjänst är endast öppen på helgfria vardagar. Under alla lördagar och söndagar samt röda dagar håller Swemeds kundtjänst stängt. Mellan måndagar och torsdagar öppnar Swemed sin kundtjänst klockan 09 på morgonen och håller öppet fram till klockan 17 på eftermiddagen.

Även på fredagar öppnar Swemeds kundtjänst vid klockan 09 på morgonen. På fredagar stänger de dock tidigare än vad de gör övriga vardagar. På fredagar stänger Swemeds kundtjänst vid klockan 16.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Swemed på nätet?

Swemed får oftast mycket bra recensioner och betyg när olika sajter på nätet betygsätter företag. Detsamma gäller på sajter på nätet där användare själva kan betygsätta och lämna omdömen om olika företag.

Den största och mest kända sådana sajten är utan tvekan TrustPilot. Där sätter många användare betyg på olika företag och lämnar utförliga recensioner där de ger sin syn på vad olika företag gör bra och vad de gör mindre bra.

Hos TrustPilot har användarna gett Swemed snittbetyget 4,6 av 5 möjliga vilket är ett skyhögt betyg. Detta innebär att de allra flesta kunder som recenserat Swemed varit väldigt nöjda med företaget.

Hela 89 procent av alla användare som har recenserat Swemed har delat ut betyget 5 stjärnor, vilket är det högsta möjliga hos TrustPilot. Dessa användare nämner flera olika saker som de är nöjda med i sina omdömen. Dessa saker är anledningen till att användarna har delat ut högsta betyg.

En sak som många användare som delat ut betyget 5 stjärnor nämner är att Swemed erbjuder en bra och personlig service. Som kund får man ett proffsigt bemötande och leveranserna sker alltid snabbt, enligt flera nöjda användare.

Något annat som flera av dessa nöjda användare lyfter fram som en stor anledning till att de har gett Swemed högsta betyg är att företaget varit snabba med att hjälpa till när det har blivit något strul, exempelvis när någon kund fått hem fel produkt i sin leverans eller när någon produkt inte har fungerat. Swemed har varit snabba med att åtgärda problemen och sett till att det blivit rätt och detta är många kunder nöjda med.

Ytterligare en sak som många av dessa användare är nöjda med är att alla produktbilder är väldigt bra och att produkterna som de beställer har sett ut precis som de gjort på produktbilderna. Så är inte fallet hos alla företag på nätet men Swemed levererar verkligen på denna punkt enligt de nöjda användarnas omdömen.

Sex procent av alla som lämnat omdömen om Swemed har delat ut betyget en stjärna, vilket är det lägsta möjliga betyget som går att få hos TrustPilot. Dessa användare nämner flera olika anledningar till varför de har valt att dela ut det lägsta betyget.

En sak som ett par missnöjda kunder nämner i sina omdömen är att de har fått ett dåligt bemötande av Swemeds kundtjänst. De upplever att de inte har fått tillräcklig hjälp när de har lämnat klagomål på varorna som Swemed har levererat.

Något annat som dessa missnöjda kunder anmärker på är att de har beställt möbler som har levererats omonterade. De missnöjda kunderna lyfter fram att det inte ges någon information om att möblerna måste monteras ihop efter leverans och detta upplever de som något negativt.

Ytterligare något som tas upp i de negativa recensionerna är att Swemed inte har makulerat ärenden där kunderna har klagat och velat upphäva sina köp. Dessa användare har hamnat hos Inkasso och tvingats betala ränteavgifter vilket de varit väldigt missnöjda med.

Tre bra saker med Swemed

 • Har ett enormt stort utbud av olika produkter som används inom vården.
 • Swemed levererar varor över hela Sverige.
 • På sin hemsida har Swemed en flik med månadens erbjudanden där alla kunder kan hitta varor till fantastiska priser.

Tre dåliga saker med Swemed

 • Har inga fysiska butiker.
 • Deras kundtjänst har rätt snäva öppettider och kan vara svåra att få tag i.
 • Hemsidan kan uppfattas som rörig.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos Swemed

 • Hopfällbar rullstol med stålram är mycket populär bland vårdbolagen som är kunder hos Swemed.
 • Larmklocka från Sensorem som innehåller ett smart trygghetslarm, perfekt för äldre.
 • En elektrisk behandlingsbänk som är mycket uppskattad av vårdpersonal runt om i Sverige.

Se fler på Swemeds hemsida

Frågor och svar om Swemed

Frågor & svar

Vilka äger Swemed?

Swemed ägs av företaget Onemed som har fler än 1000 anställda och är verksamma i ett tiotal länder. Onemed är en jätte när det gäller försäljning av möbler och utrustning som används inom vården. Varje år omsätter Onemed omkring sju miljarder kronor.

Är Swemed säkert?

Ja, Swemed är en stor och pålitlig leverantör av möbler och utrustning som används av många stora vårdbolag. Det är väldigt säkert att beställa produkter via deras hemsida.

Hur kan man betala hos Swemed?

Swemed erbjuder flera olika sätt att betala. Hos Swemed går det bra att betala med bankkort eller kreditkort men de har också flera andra betalningsalternativ tillgängliga som till exempel Swish och Stripe. Det går också bra att betala på faktura via Klarna.

Vilja kampanjer & rabatter har Swemed?

Swemed erbjuder flera olika rabatter, erbjudanden och kampanjer. För att se vilka aktuella kampanjer som finns är det bäst att besöka Swemeds hemsida. Där finns också en flik för månadens erbjudanden där det går att hitta massor av matnyttiga erbjudanden och varor till kanonpriser.

Har Swemed vanliga butiker?

Nej, Swemed är en aktör som har valt att säga upp möjligheten att driva fysiska butiker. De har istället helt och hållet inriktat sig på den digitala affären.

Var levererar Swemed?

Swemed levererar till företag, privatpersoner, kommuner och regioner i hela Sverige. Det spelar ingen roll om du beställer från Haparanda i norr eller Smygehuk i söder, Swemed levererar produkter över hela landet.

Är Swemed ett bra val?

Ja, Swemed är ett bra och säkert val som passar utmärkt för alla som vill beställa möbler eller utrustning till vården. Vi har bara med säkra val på vår sida och Swemed är definitivt ett av dem.

Apotek & vård på nätet i maj 2024:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.