Apotek online logo

Vad kan man köpa hos ett onlineapotek

En vanlig fråga som många som inte är vana att handla hos apotek på nätet ställer är: Vad kan man köpa hos ett onlineapotek? Svaret är att man kan köpa mediciner, läkemedel och apoteksvaror precis som hos ett fysiskt apotek. När man handlar hos ett onlineapotek är dessa varor ofta billigare än hos ett fysiskt apotek.

Vad kan man köpa hos ett onlineapotek

Populära produkter hos onlineapotek

Ett vanligt onlineapotek har ett stort sortiment. Ofta rymmer det tusentals produkter och det finns i regel allt från halstabletter och värktabletter till receptbelagda mediciner att välja mellan. Några av de vanligaste produkterna som folk köper hos ett onlineapotek är följande.

Först och främst kan vi nämna värktabletten Ipren som är en riktig bästsäljare. Det är en pålitlig värktablett som fungerar bra oavsett om man har ont i muskler, leder eller huvudet. Ipren är också väldigt bra att ta om man har feber för att dämpa smärtan. Ipren används också vid tandvärk, ryggbesvär och smärtor kopplade till menstruation.

För att ta en Ipren-tablett måste man vara minst tolv år gammal. Tabletterna säljs i förpackningar med 30 tabletter i varje förpackning. När man tagit en Ipren-tablett verkar en inom ungefär en halvtimme och maximal effekt uppnås mellan en och två timmar från det ögonblick då man tagit tabletten. Den smärtstillande effekten varar sedan i uppemot åtta timmar.

En vanlig Ipren-tabletter innehåller ibuprofen som är ett läkemedel som har egenskaper som är smärtstillande, inflammationsdämpande samt febernedsättande.

Många köper Alvedon hos onlineapotek

En annan bästsäljande produkt som de flesta onlineapotek har i sitt sortiment är Alvedon. Det är en typ av tablett som innehåller 500 mg av det aktiva ämnet Paracetamol. Det ämnet har både smärtstillande och febernedsättande egenskaper. Alvedon används ofta för att behandla och lindra tillfällig smärta som man kan uppleva när man drabbats av huvudvärk, mensvärk, tandvärk eller har ont i muskler och leder. Alvedon kan också användas för att lindra feber.

Alvedon är något lindrigare än Ipren och kan därför tas redan från tre års ålder. Tabletterna är delbara vilket gör det enklare att dosera exempelvis en halv tablett till ett barn. Alvedon kan också användas för att behandla magbesvär som exempelvis känslig mage eller magsår.

Ytterligare ett smärtstillande läkemedel som är omåttligt populärt bland kunder hos onlineapotek är Paracetamol Orifarm som används för att behandla lindriga smärtor av olika slag. Exempel på sådana smärtor är precis som med Ipren och Alvedon ovan vanliga smärtor som huvudvärk, ledvärk, mensvärk, muskelvärk, tandvärk eller liknande.

Paracetamol Orifarm är också febernedsättande och kan därmed även tas vid mildare typer av febersymtom, exempelvis feber till följd av förkylning.

Precis som med Alvedon är tabletterna i en ask Paracetamol Orifarm delbara och de kan därmed delas mellan vuxna och barn. Tabletterna kan användas av barn från tre års ålder och uppåt, dock måste de ha en vikt på minst 15 kg för att få ta tabletterna. Den rekommenderade dosen Paracetamol Orifarm som en person ska ta skiljer sig beroende på personens ålder och vikt. Därför är det viktigt att vara uppmärksam och läsa igenom doseringsanvisningarna.

Hudvårdsprodukter är populära hos onlineapotek

Något väldigt många kunder beställer hem från onlineapotek är hudvårdsprodukter. Detta är något som ökar i popularitet och att det är så enkelt att beställa hem dessa från apotek på nätet har säkerligen bidragit till detta.

En hudvårdsprodukt som är väldigt populär är rengöringsmousse. Detta är en mousse som på ett effektivt sätt rengör huden och tar bort smink och orenheter. Denna typ av mousse rengör huden ordentligt utan att torka ut den. Tvärtom, rengöringen av huden lämnar den mjuk och len och bidrar till att man får ett naturligt lyster.

Många köper denna typ av rengörande mousse tillsammans med enzymatiska peelingmasker och använder dessa ett par gånger i veckan för att huden ska bli extra mjuk, klar och jämn.

En annan hudvårdsprodukt som är väldigt populär hos många onlineapotek är babyolja. Denna produkt är givetvis en hudvårdsprodukt som är till för spädbarn. Eftersom spädbarn har en mycket känslig hud är det extra viktigt att använda extra skonsamma produkter som exempelvis babyolja.

En populär babyolja är den från Libero som är växtbaserad. Liberos babyolja är också naturligt återfuktande och vårdande vilket passar väldigt bra för spädbarn. Oljan innehåller nordisk rapsolja, vilket innebär att den innehåller stora mängder vitamin E som ger huden ett bra skydd.

Produkter som hjälper mot förkylning är populära hos onlineapotek

Ytterligare en populär kategori produkter hos apotek på nätet är produkter som hjälper mot förkylning. Dessa är extra populära i förkylningstider och några av de mest populära produkterna i denna kategori är exempelvis nässpray och munspray mot förkylning.

En populär nässpray är Otrivin Menthol. Det är en nässpray som är både snabb och långtidsverkande på samma gång. Otrivin Menthol har en effekt som är avsvällande och hjälper bra mot nästäppa och akut bihåleinflammation.

Nässprayen fungerar på så vis att den innehåller ämnet xylometazolinhydroklorid som har en avsvällande effekt på slemhinnorna i näsan. Genom lokal påverkan på blodkärlen i näsans slemhinnor minskar Otrivin Menthol svullnaden och öppnar upp luftvägarna. Som namnet antyder så innehåller denna nässpray menthol vilket ger en frisk och fräsch känsla i näsan när man andas efter att ha tagit nässpray.

Otrivin Menthol verkar vanligtvis inom ett par minuter och dess effekt varar i upp till tio timmar. Därför tar många som är förkylda Otrivin Menthol innan de ska gå och lägga sig eftersom att nässpray hjälper dem att sova bättre. För att ta Otrivin Menthol bör man ha fyllt tolv år.

Även munspray hjälper mot förkylning

Utöver nässpray så fungerar munspray också väldigt bra mot förkylningar och detta är också en produkt som många beställer hem från apotek på nätet. En populär sådan produkt är ColdZyme munspray som förebygger, lindrar och behandlar förkylningar.

ColdZyme munspray kan användas i förebyggande syfte. Med denna munspray minskar risken för att man ska drabbas av förkylningsvirus och kan användas när man vistas i miljöer där någon annan är drabbad av ett sådant, exempelvis om någon person i samma hushåll har blivit förkyld. Då kan ColdZyme munspray med fördel användas för att minska risken för smitta.

ColdZyme munspray fungerar på så vis att det med en gång formar en aktiv barriär i munhåla och svalg som både fångar och deaktiverar förkylningsvirus. Ett annat användningsområde för ColdZyme munspray är om man redan har blivit sjuk. ColdZyme munspray hjälper till att lindra förkylningssymtom och halsont om man redan har blivit sjuk och det hjälper även den som blivit sjuk att bli frisk snabbare. Denna populära munspray kan användas av alla från fyra års ålder och uppåt.

Fördelar med att handla hos ett onlineapotek

Fördelar med att handla hos ett onlineapotek

Det finns många fördelar med att handla sina apoteksvaror, mediciner och läkemedel hos ett onlineapotek. En stor fördel är att dessa varor ofta är billigare att köpa hos ett apotek på nätet jämfört med hos ett fysiskt apotek. Anledningen till detta är att ett fysiskt apotek har fler kostnader som de måste täcka i form av lokalhyra, elkostnader och utgifter för personal. Dessa kostnader behöver de täcka genom att ha högre priser på produkterna som de säljer.

Ett onlineapotek har inte dessa utgifter. Det innebär att de kan erbjuda alla kunder samma varor till ett lägre pris och fortfarande gå med vinst. Detta innebär att priserna på apoteksvaror i regel blir billigare när man handlar online och detta har bidragit till att många svenskar numera handlar sina apoteksvaror på nätet.

En annan stor fördel med att handla hos onlineapotek är att det är väldigt bekvämt. Apoteken på nätet håller öppet dygnet runt så man kan när som helst lägga en beställning, vilket man inte kan hos ett fysiskt apotek som är begränsat av sina öppettider.

Det är också en fördel att man kan beställa sina varor direkt i mobilen eller på datorn när man handlar hos ett onlineapotek. Detta gör att man kan beställa varorna hemifrån, exempelvis samtidigt som man sitter vid frukostbordet eller när man har sjunkit ner i soffan i vardagsrummet.

Ytterligare en fördel när man handlar hos ett onlineapotek är att det går att handla mediciner, läkemedel och apoteksvaror tillsammans. Onlineapoteket skickar då alla varor man beställer samtidigt tillsammans i ett och samma paket. Detta underlättar för dig som kund eftersom du då behöver hålla koll på och ta emot en enda leverans.

Köpa receptbelagd medicin hos ett onlineapotek

Något som alla kanske inte känner till är att man numera inte behöver ta sig till ett fysiskt apotek för att hämta ut receptbelagd medicin eller receptbelagda läkemedel. När man har fått sitt recept utskrivet av en läkare kan man nämligen köpa receptbelagd medicin hos ett onlineapotek.

För att göra det behöver man vanligen hämta ut sitt recept inne på onlineapotekets hemsida. Detta gör man vanligen genom att gå till fliken som heter “Mina Recept” eller liknande. Där hämtar man ut sina recept genom att logga in och verifiera sin identitet med hjälp av BankID.

När man har identifierat sig kan man beställa de läkemedel eller mediciner som man har fått recept på. Dessa beställs då och betalas direkt i onlineapotekets kassa. När beställningen och betalningen är genomförda så skickar onlineapoteket varorna till dig enligt det fraktsätt du har valt. Normalt sett har du då varorna inom en eller två arbetsdagar i genomsnitt.

Värt att notera när du har köpt receptbelagd medicin från ett onlineapotek är att du också måste visa upp en ID-handling när du tar emot eller hämtar ut ditt paket.

Köpa varor för träning hos ett onlineapotek

Något som många inte vet om är att det också går att handla många produkter som är kopplade till träning hos ett onlineapotek. Bland annat går det att köpa flera tillskott som underlättar vid träning. Bland annat kosttillskott som blivit väldigt populärt.

Att köpa kosttillskott är väldigt bra för alla som tränar mycket på gym och har som mål att bygga muskler. Ofta innehåller dessa kosttillskott en stor mängd protein och det är detta som underlättar för själva muskelbyggandet. Till dessa tillskott kan man också köpa tillbehör som till exempel en shaker.

Ett annat populärt sätt att inta mer protein är att äta energibars som också kallas för proteinbars. Dessa bars är ofta goda och har någon smak, exempelvis jordgubb eller vanilj, och kan vara riktiga godbitar att mumsa på efter träningen som ger både energi och protein vilket hjälper till att bygga muskler.

En annan typ av produkter som passar bra till träning är skydd och för att lindra vid skador. Bland annat finns det många olika typer av tejp som kan fungera som förebyggande och för att lindra när en skada har uppstått. Exempelvis kinesiotejp är en bästsäljande produkt bland folk som tränar eftersom den hjälper till att stärka upp muskler som exempelvis har drabbats av lättare sträckningar.

Övriga produkter som man kan handla hos ett onlineapotek som finns i kategorin träning är exempelvis knäskydd, ryggbälten och bandage.

Frågor & svar

Är onlineapoteket pålitliga?

Ja, de är väldigt pålitliga. Eftersom de måste ha tillstånd för att importera och sälja mediciner och receptbelagda läkemedel kan du lita på att de följer de lagar och regler som gäller.

Vilket nätapotek är bäst?

Det är svårt att peka ut ett enskilt nätapotek som bäst eftersom olika apotek är olika bra när det gäller priser, fraktalternativ och utbud i sortimentet. Vår topplista är dock ett bra ställe att börja på för att hitta de nätapotek som allmänt anses vara bland de bästa.

Är det samma pris på alla apotek?

Nej, priserna på olika produkter och varor skiljer sig mellan olika apotek. Generellt sätt kan man dock slå fast att apotek online ofta är billigare än fysiska apotek.

Är det olagligt att köpa medicin utomlands?

Det beror på vilket apotek du handlar ifrån, varifrån läkemedlen kommer och huruvida de är godkända inom EU och EES eller inte. För att vara helt säker på att dina mediciner är lagliga så är det en god idé att handla från ett svenskt apotek. På så vis slipper du chansa på att dina mediciner är lagliga.

Apotek & vård på nätet i juli 2024:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.