Apotek online logo

Memira

Vi har gått genom Memira för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om Memira och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Memira?

Memira är ett internationellt företag som inriktar sig på ögonlaser och linsbyte. De är aktiva i flera skandinaviska länder, däribland Sverige, samt i Nederländerna. Memira har som mål att fortsätta växa inom områden som optik och ögonsjukvård för att på sikt bli en komplett kedja gällande syn och ögonhälsa.

Memira drivs av företaget Memira AB och de har under årens lopp hjälpt hundratusentals personer med behandlingar som bidragit till en ökad frihet i och med att dessa personer numera har en vardag där de klarar sig utan såväl glasögon som linser. Memira genomförde sin första laseroperation redan 1990 i Norge och har alltså över 30 års erfarenhet inom det området. 1994 började företaget att behandla astigmatism och redan 1996 började Memira att behandla översynthet med laser. Sedan 2007 genomför Memira också linsbyten.

Memira är numera Skandinaviens största kedja när det gäller refraktiv kirurgi och de växer också så det knakar inom ögonsjukvård, där de har störst fokus på kataraktoperationer. Memira har fysiska mottagningar på flera orter i Sverige och även i Danmark och fler mottagningar öppnar hela tiden. I Sverige har Memira också optoptistmottagningar där de erbjuder glasögon och kontaktlinser. Dessa mottagningar finns främst i området kring Stockholm.

Allt som allt har Memira idag mottagningar på fler än 60 orter i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. Det innebär att alla som bor i något av dessa fyra länder aldrig har särskilt långt till närmaste mottagning.

Memira ägs av Bergman Clinics som är ett stort vårdföretag. Ägarföretaget Bergman Clinics inriktar sig mestadels på planerad kirurgi inom flera olika vårdområden. Bergman Clinics har ägt Memira sedan 2019 då man köpte upp företaget.

Vilka typer av tjänster/produkter har Memira?

Memira erbjuder flera olika tjänster inom syn- och ögonhälsa. En typ av tjänst som är mycket populär hos Memira är undersökningar av synen vilka man måste genomgå innan man kan boka ett linsbyte eller en ögonlaseroperation. Detta är för att man ska se om det finns möjlighet att genomföra operationen, samt se vilken metod som passar bäst för det synfel man behöver åtgärda.

När man bokat en undersökning så blir man först undersökt av en specialutbildad optiker. Denne optiker är expert på synen. Efter att en optiker gjort en undersökning av synen görs ytterligare en undersökning av en ögonläkare. Denne läkare är expert på allt som har med ögat och dess anatomi att göra.

Den som är intresserad av att boka en undersökning gör detta enkelt genom att gå in på Memiras hemsida och välja den klinik som passar bäst, till exempel den klinik som ligger närmast. Sedan är det bara att genomföra bokningen. När du som kund har genomfört en bokning kommer du inom kort att bli kontaktad av Memiras kundtjänst. Du kommer då att få mer information om själva undersökningen.

En annan populär tjänst som Memira erbjuder är ögonoperationer. Något som kan vara bra att känna till om dessa operationer är att veta hur de går till. Dessa operationer kallas också ofta för linsbyten och detta är för att vid denna operation så byter man ut linsen i ögat mot en ny. Patienten som genomgår en sådan operation blir av med sina tidigare synfel och slipper sedan att bära glasögon eller använda kontaktlinser.

Ett faktum är ju att alla människor får sämre och sämre syn ju äldre vi blir. Omkring 45-årsåldern börjar många behöva ha progressiva glasögon eller läsglasögon. För personer som närmat sig denna punkt kan det vara en bra idé att genomföra ett linsbyte och på så vis klara sig utan glasögon eller kontaktlinser. Att kunna se bra utan dessa hjälpmedel kan vara ett bra sätt att öka sin livskvalitet.

Den som är äldre än 45 år har inte längre möjlighet att förbättra sin syn genom att använda ögonlaser. För dessa personer är ett linsbyte det enda alternativ som återstår. När man genomför ett linsbyte hos Memira kan man göra det på tre olika sätt, dessa sätt kallas för monofokal, multifokal och gråstarroperation.

Om vi börjar med den första i ordningen, monofokal, så är detta ett linsbyte med en monofokal lins. Det är ett alternativ som man i första hand väljer om man vill se bra på nära eller på långt håll. Hur man vill göra det behöver man inte besluta helt på egen hand. Hos Memira kan detta göras i samråd med en optiker och en ögonläkare och dessa kommer att rekommendera det alternativ som passar bäst för just dig. Vanligast när man använder den här metoden är att välja ett linsbyte där man ser bättre på längre håll och sedan använda läsglasögon vid behov. Detta är ett bra alternativ för alla som vill undvika närsynthet, översynthet eller astigmatism.

Det andra alternativet är att välja en multifokal lins. Detta är ett alternativ som har andra egenskaper än en monofokal lins på så vis att den hjälper dig att se bra både på långt och nära håll. En multifokal lins gör din syn bättre på båda dessa vis och efter att du genomfört en operation med den här metoden så behöver du inte använda glasögon eller kontaktlinser något mer. Detta är ett bra alternativ för alla som vill vi av med översynthet, närsynthet, astigmatism eller ålderssynthet. Med detta alternativ slipper du såväl vanliga glasögon som läsglasögon och linser.

Det tredje alternativet som finns hos Memira är att genomföra en gråstarroperation. Hos Memira kan man göra en sådan utan att först behöva vänta i långa vårdköer. Det går att få en gråstarroperation genomförd gratis via den offentliga vården men hos Memira kan man få den utförd snabbare. Dock kostar den att genomföra hos en av Memiras vårdcentraler.

Memira är också experter på ögonlaserbehandlingar. Denna typ av behandling kan utföras av alla som är under 45 år gamla. En sådan behandling är billigare än ett linsbyte eftersom det inte krävs någon operation. En ögonlaserbehandling går till precis som namnet antyder, nämligen genom att synen korrigeras med hjälp av laser.

Erbjuder Memira något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder Memira något mer, t.ex rådgivning?

Ja, på sätt och viss erbjuder de rådgivning. Du måste dock först boka en undersökning. När Memiras optiker och ögonläkare har undersökt dig kommer de att ge dig råd och tips kring hur du går vidare. Exempelvis genom att berätta vilken åtgärd de rekommenderar för dig och dina problem.

Hur beställer jag hos Memira?

För att beställa en undersökning hos Memira behöver du först surfa in på deras hemsida och sedan välja den undersökning som du är intresserad av. Du får även möjlighet att välja på vilken av Memiras mottagningar du vill genomföra din undersökning, vilket innebär att du kan välja den mottagning du föredrar. Till exempel den mottagningen som ligger närmast där du bor.

För att beställa en ögonlaseroperation eller ett linsbyte behöver du först genomföra en undersökning. När du har genomfört den kan du boka operation eller linsbyte direkt hos Memiras mottagning eller inne på deras hemsida.

Gå till Memiras hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Memira?

Eftersom Memira inte säljer några produkter utan endast tjänster på plats på sina mottagningar så erbjuder de inga leveranssätt. Man kan boka tjänster direkt via deras hemsida och man får då också en bekräftelse skickad till sin e-post.

Hur kommer man i kontakt med Memira?

För att kontakta Memira är det lättast att göra detta genom att höra av sig till deras kundtjänst. Beroende på vilken typ av fråga du har så finns det olika nummer att kontakta.

Vill du exempelvis veta mer om synkorrigerande operationer så går det att höra av sig till kundtjänst via ett speciellt nummer. Detta nummer går att ringa på alla helgfria vardagar mellan klockan 08 och klockan 16.

Vill du istället komma i kontakt med Memiras ögonsjukvård i Stockholm så gäller ett annat telefonnummer. Detta nummer går att kontakta på vardagar mellan klockan 08 och klockan 12.

Det går också att höra av sig direkt till Memiras ortoptister eller optiker i Stockholm via ytterligare ett nummer. Detta nummer går att ringa på helgfria vardagar mellan 8.30 och 11 samt mellan 13 och 17. Dessa tre avdelningar inom kundtjänst har också varsin egen mailadress dit det går att höra av sig direkt.

Ytterligare ett sätt att komma i kontakt med Memiras kundtjänst är att surfa in på kundservice på Memiras hemsida och fylla i formuläret där. Du skriver din fråga i formuläret och lämnar dina kontaktuppgifter, så kommer Memira att höra av sig till dig.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Memira på nätet?

Memira brukar få relativt höga betyg när sajter på nätet som recenserar olika företag säger sitt. De brukar också få bra betyg och goda omdömen på sajter där användare själva betygsätter olika företag och deras produkter och tjänster.

Den största och mest kända sådana sajten är utan tvekan TrustPilot och användarna där har verkligen visat att de tycker om Memira. Företaget har nämligen fått snittbetyget 4,6 av 5 möjliga vilket är skyhögt betyg och vittnar om att de har många nöjda kunder.

Hela 86 av alla användare som har recenserat Memira har delat ut betyget fem stjärnor vilket är det högsta möjliga hos TrustPilot. I sina omdömen nämner de flera olika anledningar till varför de är så nöjda med Memira och varför de har valt att dela ut högsta betyg.

En sak som många av dessa nöjda kunder nämner i sina omdömen är att Memira är otroligt proffsiga genom hela processen. Kunderna känner sig trygga med såväl undersökningen som operationen och de har också blivit väldigt nöjda med slutresultatet.

Tre bra saker med Memira

 • Experter på ögonlaseroperationer och har många nöjda kunder.
 • Genomför proffsiga undersökningar med både optiker och ögonläkare.
 • Har en snygg och tydlig hemsida där det är lätt att hitta rätt tjänster.

Tre dåliga saker med Memira

 • Vissa av deras tjänster är relativt dyra.
 • De som bor i glesbygdsområden i till exempel Norrland har långt till närmaste mottagning.
 • Ibland kan det vara långa väntetider för att få tid för en undersökning.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos Memira

 • Ögonlaseroperation är en populär operation som tusentals personer varje år gör via Memira.
 • Undersökning av synen görs innan alla operationer och linsbyten under överinseende av en optiker och en ögonläkare.
 • Linsbyten som korrigerar både ålderssynthet och andra synfel hos personer som över 45 år eller äldre.

Se fler på Memiras hemsida

Frågor och svar om Memira

Frågor & svar

Vilka äger Memira?

Memira ägs av vårdföretaget Bergman Clinics som specialiserat sig på planerad kirurgi inom flera olika vårdområden. Memira har bedrivit verksamhet i över 30 år och år 2019 köptes man upp av Bergman Clinics.

Är Memira säkert?

Ja, Memira är en professionell aktör som bedrivit verksamhet i över 30 år. Det är väldigt säkert att besöka Memira och att boka tjänster via deras hemsida.

Hur kan man betala hos Memira?

När man handlar hos Memira så bokar man sin undersökning eller operation direkt på deras sida. Undersökningen eller operationen måste sedan givetvis utföras fysiskt och man betalar då på plats. Enklast är att betala med ett bankkort eller kreditkort men det går också bra att betala med gamla hederliga kontanter.

Vilja kampanjer & rabatter har Memira?

Memira erbjuder sällan några rabatter eller kampanjer på sina operationer. I de fall de skulle erbjuda några kampanjer så hittar man dem genom att surfa in på deras hemsida.

Har Memira vanliga butiker?

Ja, Memira är en aktör som definitivt inte vill säga upp sina fysiska mottagningar eftersom de sysslar med undersökningar och operationer. För att utföra dessa måste de givetvis bedriva fysiska mottagningar och detta gör Memira i allra högsta grad. I skrivandes stund har Memira fler än 60 mottagningar i Sverige, Danmark, Norge och Nederländerna.

Var levererar Memira?

Memira levererar i hela Sverige. Det spelar ingen roll var någonstans i Sverige du bor, alla kan beställa undersökningar och operationer från Memira. När man har beställt exempelvis en undersökning hos Memira måste man dock själv bege sig till sin närmaste fysiska mottagning.

Är Memira ett bra val?

Ja, Memira utför över 20000 operationer om året och har varit verksamma i över 30 år. Det är ett professionellt och uppskattat företag som många kunder har stort förtroende för. Vi har bara med säkra val på vår hemsida och Memira är utan tvekan ett säkert val.

Apotek & vård på nätet i maj 2024:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.