Apotek online logo

MEDS

Vi har gått genom MEDS för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om MEDS och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är MEDS?

MEDS är ett apotek som har valt att inrikta sig helt och hållet på den digitala verksamheten. MEDS driver alltså inte några fysiska apotek utan säljer allt på nätet. De säljer både receptbelagda mediciner och läkemedel samt receptfria apoteksvaror med tillstånd från Läkemedelsverket.

Något som utmärker MEDS är att de har satsat stort på snabba leveranser och detta är en av anledningarna till att de växt sig så pass stora sedan starten.

MEDS grundades år 2018 av trion Adham Shawwaf, Joanna Elmes och Björn Thorngren. MEDS har sedan starten tagit in kapital från externa investerare i flera rundor och har också själva uppgett att målsättningen varit att ta in flera hundra miljoner kronor. Idag ägs MEDS av flera olika investerare som exempelvis artisten Måns Zelmerlöw, Inbox Capital, Michael Storåkers och Richard Båge.

MEDS har utformat sitt apotek på nätet så att det präglas av en känsla där man sätter de mobila användarna i första hand. Sidan är anpassad och byggd för att användas i mobiltelefonen. Detta är för att underlätta snabbare beställningar för användare direkt i mobilen. Ett annat fokus som MEDS har är att alla användare ska få hem sina paket så snabbt och billigt som möjligt.

Vilka typer av tjänster/produkter har MEDS?

MEDS har massor av olika mediciner, läkemedel och andra apoteksvaror i sitt sortiment. Alla varor som säljs av MEDS är godkända för att säljas i Sverige. Hos MEDS kan du som kund välja och vraka mellan allt från värktabletter och nässpray till sexleksaker eller medicin för djuren.

MEDS erbjuder produkter inom massor av olika kategorier. Något som gör så att MEDS sticker ut är att de på sin hemsida har populära och moderna kategorier i topp som till exempel ekologiska eller veganska produkter.

En typ av produkter som är väldigt populär hos MEDS är kategorin “Sex och lust”. Här erbjuder MEDS ett betydligt större utbud än konkurrerande apotek på nätet. Här finns massor av produkter som kan piffa upp samlivet. Detta är väldigt smidigt för den som vill köpa dessa leksaker eftersom de ofta handlas tillsammans med produkter som till exempel kondomer eller dagen efter-piller.

En annan typ av produkter som är väldigt populär är sådana som lindrar förkylningar. Särskilt i förkylningstider går dessa produkter åt som smör i solsken. Två av de vanligaste produkterna är nässpray och munspray. Detta är två produkter som både kan hjälpa till att skydda mot bakterier och virus som orsakar förkylningar och de kan även lindra mot förkylning när sjukdomen väl har brutit ut.

Ytterligare en kategori produkter som många vänder sig till MEDS för att beställa hem från nätet är allt som har med djur att göra. Här finns allt man behöver för att ta hand om sitt husdjur. Det finns såväl munvård för djur som produkter som inriktar sig på pälsvård, för att nämna några. Givetvis går det även att handla foder och tillskott till sina husdjur på MEDS och i sortimentet finns det också utrustning som till exempel reflexvästar till hundar, vilka är perfekta att ha på hösten och vintern under hundpromenaden då det är mörkt ute.

Något som MEDS är väldigt bra på är elektronik. Detta är en egen kategori hos MEDS och det finns inte hos alla apotek online. Bland annat finns det elektroniska produkter som hjälper till vid massage och det finns många elektroniska produkter som är inriktade på fotvård, till exempel en elektronisk fotfil.

Givetvis finns det också många elektroniska produkter som inriktar sig på hälsa, bland annat en febertermometer. Det finns också elektronisk utrustning som hjälper till när man exempelvis vill mäta sin puls eller sitt blodtryck.

Ytterligare en populär produkt i sortimentet är en elektronisk våg. Att ha en våg hemma är ett mycket bra sätt att hålla koll på sin vikt och detta är något som många vill ha koll på. För att summera så har MEDS ett stort sortiment med väldigt många produkter.

Erbjuder MEDS något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder MEDS något mer, t.ex rådgivning?

Ja, MEDS erbjuder rådgivning av deras legitimerade farmaceuter. För att komma i kontakt med dessa går det att chatta eller ringa. Rådgivningen har öppet varje vardag och helgdag med varierade öppettider.

Det finns också möjlighet att hitta tips, inspiration och råd direkt på MEDS hemsida. Där finns flera artiklar med tips och råd kring allt som rör apoteket och dess varor. Artiklarna är lätta att hitta då det bara är att scrolla en bit ned när man surfat in på MEDS hemsida.

Hur beställer jag hos MEDS?

För att beställa varor från MEDS behöver du först och främst surfa in på deras hemsida. Där är det väldigt enkelt att hitta de varor du letar efter. Bland annat genom att använda sökfunktionen inne på MEDS hemsida.

Det går bra att beställa receptbelagda mediciner och läkemedel från MEDS. För att göra det behöver du först hämta ut ditt recept och det kan du göra inne på MEDS hemsida. För att kunna hämta ut ditt recept behöver du legitimera dig med hjälp av BankID. Detta är för att apoteket ska kunna vara säkra på att det är just du som beställer dina receptbelagda varor och inte någon bedragare.

När du har lagt till alla varor du önskar att beställa i din varukorg kan du gå vidare till kassan. Något som kan löna sig innan du checkar ut är att se efter på hemsidan för senaste erbjudanden som kan finnas tillgängliga. Kanske går det att fynda någon vara till ett kanonpris?

En annan sak som många kunder uppskattar hos MEDS är att det går att delbetala sina inköp. Det går att dela upp sina inköp och delbetala dessa i upp till 24 månader och delbetalningsbeloppet kan inte vara lägre än 50 kronor per månad. Det går också att betala via faktura hos MEDS om man så önskar.

MEDS är ett modernt apotek på nätet som erbjuder sina kunder många olika betalningsmöjligheter. Givetvis går det att betala på klassiskt vis med exempelvis betalkort eller kreditkort. Men det går också att betala via tjänster som exempelvis Swish eller Walley för den som föredrar det. När man handlar med kort hos MEDS är kortuppgifterna givetvis säkra och de skyddas med hjälp av en SSL-kryptering.

Gå till MEDSs hemsida

Vilka leveranssätt finns hos MEDS?

När du beställer mediciner, läkemedel eller apoteksvaror hos MEDS skickas alla varor du har beställt med ett och samma paket. Du kan själv välja hur du önskar att få paketet levererat hem. Hos MEDS går det också att få paketet snabbare om man väljer en expressleverans. Dock kostar detta alternativ en slant extra.

När man gör sin beställning hos MEDS finns det många olika alternativ att välja mellan. Bland annat Early Bird, InstaBox och PostNord, för att nämna några. Något som är väldigt bra hos MEDS är att det står hur lång tid leveransen beräknas ta bredvid varje alternativ.

Viktigt att tänka på är att om du beställer receptbelagda läkemedel eller mediciner så behöver du visa upp legitimation när du tar emot ditt paket eller när du hämtar ut det. Detta är för att den som lämnar ut paketet ska kunna vara säker på att det är rätt person som får ut de receptbelagda medicinerna.

Hur kommer man i kontakt med MEDS?

Det enklaste sättet att komma i kontakt med MEDS är genom att kontakta deras kundtjänst. Detta kan göras på flera sätt. Något som är väldigt bra med MEDS är att deras kundtjänst har generösa öppettider oavsett på vilket sätt man väljer att kontakta dem, vilket innebär att man alltid har goda möjligheter att få snabba svar när man vänder sig till MEDS kundtjänst med sina frågor och funderingar.

Ett sätt som fungerar bra när man vill kontakta MEDS kundtjänst är att använda deras chattfunktion. Där går det att få svar från en handläggare direkt i webbläsaren. Ett annat alternativ som fungerar väldigt bra för att kontakta kundtjänst är att göra det via e-post.

Det går också att höra av sig till MEDS kundtjänst via telefon. Detta kan göras sju dagar i veckan och öppettiderna är generösa. Från måndag till torsdag håller kundtjänst öppet mellan klockan 08 och klockan 21. På fredagar öppnar kundtjänst klockan 08 och stänger klockan 20. På lördagar och söndag öppnar kundtjänst klockan 08 och stänger klockan 16.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får MEDS på nätet?

MEDS får ofta mycket bra betyg när sajter som recenserar olika apotek på nätet säger sitt. MEDS får också i de flesta fall också mycket höga betyg på sajter där användare själva kan betygsätta och lämna omdömen om olika företag.

Den största och mest kända sådana sajten är förmodligen TrustPilot. Där har hundratals användare recenserat MEDS och de har gett MEDS snittbetyget 4,5 av 5 möjliga. Detta får anses vara ett strålande bra betyg.

Hela 75 procent av alla användare som har betygsatt MEDS hos TrustPilot har delat ut betyget fem stjärnor vilket är det högsta möjliga betyget. Dessa användare har i sina omdömen nämnt flera olika anledningar till varför MEDS fått högsta betyg.

Flera användare nämner att de har ett otroligt stort utbud och att de alltid hittar exakt vad de letar efter när de köper produkter hos MEDS. Flera användare tar även upp att MEDS har oerhört snabba leveranser som en anledning till att de har fått högsta betyg. En annan sak som flera nöjda kunder nämner i sina omdömen är att kundtjänst varit oerhört trevlig, proffsig och serviceinriktad.

15 procent av användarna hos TrustPilot som har betygsatt MEDS har delat ut betyget en stjärna vilket är det lägsta möjliga betyget. Dessa användare nämner flera olika saker som de är missnöjda med som anledningar till att de delat ut lägsta möjliga betyg.

Flera användare nämner att de har haft problem med leveranserna och att de har anlänt långt senare än utlovat. En annan sak som flera användare stört sig på är att MEDS tagit bort möjligheten att betala med American Express.

Tre bra saker med MEDS

 • Har ett enormt utbud av mediciner, läkemedel och apoteksvaror.
 • Erbjuder snabba leveranser till hushåll i hela Sverige.
 • Har flera olika betalningsalternativ samt erbjuder möjlighet till delbetalning.

Tre dåliga saker med MEDS

 • Har inga fysiska apotek.
 • Långsammare hemsida än vissa konkurrerande apotek på nätet.
 • Chatten är ofta obemannad.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos MEDS

 • Magnesiumtabletter har blivit en bästsäljare på senare tid.
 • Hudkrämer och kroppslotion är populärt att beställa hem.
 • Värktabletter som Ipren och Alvedon är två produkter som alltid är populära.

Se fler på MEDSs hemsida

Frågor och svar om MEDS

Frågor & svar

Vilka äger MEDS?

MEDS ägs idag av flera olika investerare. Bland de mest framträdande är helt klart artisten Måns Zelmerlöw, som även gjort reklam för MEDS. Bland övriga ägare i urval finns bland annat Michael Storåkers, Richard Båge och Inbox Capital.

Är MEDS säkert?

Ja, MEDS är ett seriöst och stort onlineapotek som säljer receptbelagda mediciner och läkemedel med tillstånd av Läkemedelsverket. Det är säkert att beställa varor från deras hemsida.

Hur kan man betala hos MEDS?

När man handlar mediciner, läkemedel eller apoteksvaror hos MEDS så går det att betala med hjälp av flera olika betalsätt på deras sida. Bland annat fungerar bankkort och kreditkort utmärkt. Det går också bra att betala via faktura.

Vilja kampanjer & rabatter har MEDS?

MEDS är ett apotek på nätet som ofta har olika kampanjer och rabatter som kunder kan ta del. För att se vilka aktuella kampanjer som du som kund kan ta del av just nu, besök MEDS hemsida för att se detta.

Har MEDS vanliga butiker?

Nej, MEDS är ett apotek som har valt att säga upp alla planer på att driva fysiska butiker. Istället fokuserar de till ett hundra procent på att driva sin verksamhet på nätet.

Var levererar MEDS?

MEDS levererar sina produkter i hela Sverige. Det innebär att det inte spelar någon roll om du bor avlägset i Norrlands inland eller mitt i smeten i centrala Stockholm – MEDS levererar hem till alla i hela landet.

Är MEDS ett bra val?

Ja, MEDS är ett stort och seriöst onlineapotek som erbjuder kunderna såväl bra priser som snabba leveranser. Vi har bara med säkra val på vår sida och MEDS är utan tvekan ett säkert val.

Apotek & vård på nätet i juni 2024:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.