Apotek online logo

Kry

Vi har gått genom Kry för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om Kry och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Kry?

Kry är ett vårdföretag som erbjuder vårdbesök både digitalt via sin app och även fysiskt hos deras fysiska vårdcentraler. Företaget Kry ägs av flera olika riskkapitalbolag, bland annat Index Ventures, Fidelity Management & Research, Accel och Creandum, för att nämna några av de största delägarna.

Kry såg dagens ljus för första gången 2015 som en digital plattform och vårdapp där patienter fick möjligheten att prata med vårdpersonal och få rådgivning dygnet runt via mobilen eller surfplattan. Detta blev genast en succé och många svenskar började omedelbart att söka vård via deras app.

Kry har sedan dess vuxit lavinartat och idag är företaget etablerat under annat namn i flera andra länder i Europa. I Storbritannien och i Frankrike marknadsförs det under namnet Livi. Kry är numera hela Europas största digitala rådgivare. I skrivandes stund har Kry fler än 1700 personer anställda vara 1300 av dessa är vårdpersonal. Kry är just nu aktiva i Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike och Tyskland.

Något som är värt att känna till om Kry är att bolaget idag är oerhört högt värderat. Enligt en värdering som gjordes 2021 så är värdet på bolaget idag omkring 17 miljarder kronor. Detta innebär att deras koncept visat sig vara väldigt lyckat och att det fungerar i flera länder är ytterligare ett kvitto på detta.

En stor anledning till att Kry växte sig så stora var förmodligen för att de var den första svenska vårdcentralen som erbjöd vård direkt via en app. När konkurrenterna till sist också skaffade en egen app hade Kry tagit en stor del av marknaden och skaffat sig ett rejält försprång. I Sverige har Kry en stor marknadsandel och det är förmodligen den vårdgivare som erbjuder digitala vårdbesök som är mest känd bland gemene man idag.

Vilka typer av tjänster/produkter har Kry?

Kry är i första hand en digital vårdcentral som erbjuder vårdbesök via deras app. I appen går det att boka ett samtal med läkare, sjuksköterskor och psykologer, med flera. Något som utmärker Kry är också att den som söker vård via Kry kan välja på vilket språk man vill prata med vårdpersonalen. Kry erbjuder nämligen vård på fler än 25 olika språk i sin app. Det innebär att alla kan känna sig trygga med att de kommer att kunna göra sig förstådda samt att förstå vad vårdpersonalen säger.

När det gäller läkarbesök hos Kry via appen så kan alla boka sådana. Dock måste de som är yngre än 18 år få hjälp av en förälder eller vårdnadshavare som behöver vara med och legitimera sig samt boka mötet åt personen som är yngre än 18. En annan sak som är värd att notera är att när en förälder söker vård för sitt barn så måste barnet vara med i mötet.

När man bokar ett vårdsamtal med en läkare direkt i appen så kan de flesta symtomen faktiskt behandlar direkt via videosamtalet. Läkarna och sköterskorna hos Kry kan skriva ut recept som patienten behöver i de fall som de bedömer att patienten har ett behov av medicin. Personalen på Kry kan också remittera dig vidare till en annan vårdcentral eller utfärda intyg om det behövs.

En annan sak som är värd att notera hos Kry är att även deras fysiska vårdcentraler utgår från Krys app. När man söker vård där behöver man först logga in i appen och berätta vad man söker vård för. Även för den som vill besöka en av Krys fysiska vårdcentraler krävs ett besök digitalt först. Detta eftersom Kry vill se om patienten behöver vård hos en fysisk vårdcentral eller om de kan hjälpa patienten med dennes ärende direkt i appen för att effektivisera hela vårdprocessen.

En annan sak som Kry erbjuder är psykolog online. En psykolog online kan hjälpa till med sådant som paniksyndrom, ångest och tvångssyndrom. För alla som mår dåligt och behöver uppsöka en psykolog är det enkelt att boka ett digitalt besök hos en psykolog via Krys app. Att besöka en psykolog digitalt kan vara en fördel eftersom att många som drabbats av till exempel ångest ofta tycker det är jobbigt att bege sig iväg för ett fysiskt besök. Med ett digitalt besök så kan detta genomföras medan patienter sitter tryggt hemma i sin soffa.

Hos Kry finns det också möjligheten att få hjälp med sina psykiatriska besvär. De erbjuder nämligen psykiatri online. Med hjälp av denna tjänst kan man få hjälp med exempelvis barn som har ADHD. Den som har psykiska sjukdomar eller lider av bipolär sjukdom eller kronisk depression kan också använda den här tjänsten hos Kry för att få vård.

Slutligen så erbjuder Kry också hjälp när det gäller astma och allergier. Patienter som använder tjänsten kan få hjälp med recept för astmamediciner och andra tips och råd för att lindra besvär till följd av allergier.

Erbjuder Kry något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder Kry något mer, t.ex rådgivning?

Ja, Kry erbjuder även möjligheten till att ta ut recept. Via appen kan patienten beställa intyg och få hjälp med allt som rör receptbelagda mediciner och läkemedel. Till exempel att förnya ett recept, vilket är väldigt enkelt i appen. För att förnya sitt recept så måste man först och främst ha fått ett recept utskrivet via ett läkarbesök.

I Krys app går det att förnya flera olika recept direkt i appen. För att göra det behöver man klicka in sig på fliken där man förnyar recept. Den fliken är märkt “receptförnyelse”. När man har gjort det och förnyat sitt recept så kan man sedan hämta ut det på valfritt apotek. Vissa recept förnyas bara vid ett videomöte med en läkare. Detta är värt att ha i åtanke.

När det gäller att förnya recept på läkemedel som är narkotikaklassade krävs ett fysiskt vårdbesök. Detta kan man genomföra på någon av Krys fysiska vårdcentraler.

Vid digitala vårdbesök kan Kry däremot utfärda flera olika intyg. För att nämna några av dessa intyg som kan utfärdas av Kry digitalt så finns VAB-intyg för barn upp till 12 år, sjukintyg vid vissa lindriga sjukdomar och intyg vid inställd resa.

Hur beställer jag hos Kry?

Det går inte att beställa receptbelagda mediciner eller läkemedel direkt via Kry. Däremot kan läkare, psykologer och sjuksköterskor hos Kry skriva ut recept för många olika läkemedel och mediciner som är receptbelagda.

Dessa mediciner och läkemedel går sedan att beställa hos ett flertal olika apotek online som Kry samarbetar med, till exempel MEDS och DOZ Apotek (DOZ Apotek). För att se vilka aktuella erbjudanden som finns så går det bra att se efter på Krys hemsida.

Gå till Krys hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Kry?

Kry har inget eget apotek online varifrån man kan beställa apoteksvaror. Däremot samarbetar de med flera olika nätapotek och dessa har flera olika leveranssätt. Hur mycket det kostar med olika fraktsätt och vilka leveranstider som gäller skiljer sig från apotek till apotek.

När det gäller att boka tid för vårdbesök, oavsett om det är digitalt eller fysiskt, görs detta enkelt och snabbt direkt i Krys app.

Hur kommer man i kontakt med Kry?

För att komma i kontakt med Kry är det enklast att göra det genom att vända sig till deras kundtjänst. Den går endast att kontakta via telefon, så för att komma i kontakt med Kry behöver man ringa in.

Kundtjänsten hos Kry har öppet alla helgfria vardagar från klockan 09 på morgonen till klockan 17 på eftermiddagen. På sin hemsida har Kry också mycket information och en utförlig sektion med vanliga frågor och svar där du som patient kan hitta svar på många vanliga frågor som andra patienter har ställt tidigare. Ofta finns svaret på frågan du tänkt ställa där, så det är alltid värt att kolla in frågor och svar-sektionen om du undrar över något.

Det är också enkelt att komma i kontakt med Kry när det gäller att få tid för ett digitalt vårdbesök. Dessa bokas i appen och Kry har personal som är tillgänglig dygnet runt, vilket innebär att det är enkelt för dig som patient att snabbt få tid hos en läkare, psykolog eller sjuksköterska.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Kry på nätet?

Kry är en tjänst som får både bra och dåliga recensioner när sajter på nätet säger sitt. Detsamma gäller hos sajter där användare själva kan sätta betyg och lämna omdömen om olika företag och tjänster.

Hos TrustPilot, som förmodligen är den största och mest kända sajten på nätet där användare själva betygsätter och kommenterar olika företag, har Kry fått det mindre smickrande snittbetyget 1,4 av 5 möjliga, vilket får anses vara ett ganska dåligt betyg.

Hela 85 procent av alla som har recenserat Kry har delat ut betyget en stjärna, vilket är det lägsta möjliga hos TrustPilot. Bland de användare som gett Kry lägsta betyg och lämnat omdömen nämns flera olika anledningar till att betyget har blivit så lågt.

Flera användare nämner att väntetiderna har varit alldeles för långa och att de inte har fått rätt hjälp av vårdpersonalen på Kry. Andra har nämnt att vårdkontakterna hos Kry har medfört att Krys sjuksköterskor och läkare missat eller missbedömt symtom som sedan vid ett besök hos närmaste akutmottagning visat sig vara något helt annat.

Åtta procent av alla användare som har betygsatt Kry har delat ut betyget fem stjärnor vilket är det högsta möjliga hos TrustPilot. Dessa användare nämner flera olika positiva aspekter som har gjort att de varit väldigt nöjda med Kry.

Flera användare lyfter fram att de läkare de fått kontakt med i Krys app har varit mycket kunniga och professionella. Dessa nöjda användare nämner också att de fått precis den hjälp som de behövt.

Något annat som dessa nöjda användare nämner är att all personal på Kry bemött dem med respekt och tagit deras frågor och symtom på allvar. Detta är något som dessa patienter inte upplevt hos alla vårdappar och mottagningar men hos Kry har de fått det bemötande de önskar och detta nämns alltså som en stor anledning till att de delat ut betyget fem stjärnor.

Tre bra saker med Kry

 • Gör det enkelt att komma i kontakt med en läkare, psykolog eller sjuksköterska digitalt.
 • Erbjuder vård på 25 olika språk.
 • Har en app som är snabb, smidig och väldigt enkel att använda.

Tre dåliga saker med Kry

 • Erbjuder inte möjligheten att köpa apoteksvaror online.
 • Kräver ett digitalt vårdbesök innan man får besöka deras vårdcentral fysiskt.
 • Det går ej att kontakta kundtjänst hos Kry via mejl.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos Kry

 • Vårdbesök digitalt med videosamtal med en läkare.
 • Vårdbesök digitalt med videosamtal med en psykolog.
 • Besök på en av Krys fysiska vårdcentraler.

Se fler på Krys hemsida

Frågor och svar om Kry

Frågor & svar

Vilka äger Kry?

Kry är ett bolag som ägs av flera olika riskkapitalbolag. För att nämna några av delägarna kan Index ventures, Fidelity Management & Research, Accel och Creandum nämnas.

Är Kry säkert?

Ja, Kry är en väldigt säker och pålitlig tjänst. Det är helt säkert att använda vårdtjänsterna på deras hemsida.

Hur kan man betala hos Kry?

Hos Kry går det att betala med de flesta vanliga betalningsalternativen. Klassiker som bankkort och kreditkort fungerar utmärkt att använda hos Kry.

Vilja kampanjer & rabatter har Kry?

Kry erbjuder då och då olika kampanjer och rabatter som nya och gamla kunder kan ta del. För att se vilka kampanjer och rabatter som är aktuella för tillfället, besök Krys hemsida. Där finns det information om alla aktuella kampanjer och rabatter.

Har Kry vanliga butiker?

Ja, Kry är ett företag som har valt att inte säga upp den fysiska kontakten med sina kunder även om de till största del satsar på den digitala vården. Kry har nämligen en handfull fysiska vårdcentraler runt om i Sverige som besökare kan uppsöka för ett fysiskt vårdbesök.

Var levererar Kry?

Kry driver inget eget apotek. Däremot samarbetar de med flera nätapotek som till exempel DOZ Apotek och MEDS. Dessa apotek levererar sina produkter i hela Sverige.

Är Kry ett bra val?

Ja, Kry är ett väldigt bra val för alla som vill besöka en vårdcentral digitalt. Vi har bara med trygga och säkra val på vår sida så du kan lita på att Kry är ett bra val för dig som ska välja en vårdapp.

Apotek & vård på nätet i december 2023:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Kry

 • Sjuksköterskor, läkare och psykologer i mobilen.
 • Få vård och hjälp via videosamtal i Krys app.
 • Ladda ned appen för att komma igång.

Doktor.se

 • Doktor.se låter dig chatta med läkare i mobilen.
 • Få hjälp var som helst bara du har appen.
 • Ladda ned appen till din iPhone eller Android idag.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.