Apotek online logo

Doktor.se

Vi har gått genom Doktor.se för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om Doktor.se och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Doktor.se?

Doktor.se är ett svenskt företag som inriktar sig på digital vård, men de driver också fysiska vårdcentraler. Doktor.se ägs och drivs av bolaget Doktorse Nordic AB som driver såväl fysisk som digitala vårdcentraler och har flera hundra anställda. Doktorse Nordic AB är i sin tur ett publikt aktiebolag. De största ägarna är Martin Lindman, Esaias Investments AB och Oriola Oy.

Sajten Doktor.se grundades 2016 och sedan dess har de i första hand inriktat sig på att erbjuda läkarbesök via sin app. Sajtens uttalade ambition har varit att göra svensk sjukvård effektivare och mer tillgänglig. För att göra detta tror grundarna bakom Doktor.se stenhårt på att den första kontakten med sjukvården bör vara digital för att spara såväl utrymme som resurser för vården men även för patienten.

Hos Doktor.se kan du som patient söka vård och få hjälp av såväl läkare som sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, specialistläkare, psykologer, kuratorer, sjukgymnaster med flera via både den digitala vårdcentralen i appen samt fysiska vårdcentraler.

När man kontaktar Doktor.se förmedlas den första kontakten av en sjuksköterska. Sköterskan hjälper dig sedan vidare så att du får kontakt med rätt expert oavsett om det är en psykolog, en specialist eller en läkare. I många fall kan du få hjälp direkt av sjuksköterskan som i så fall tar hand om ditt ärende direkt.

Något som är värt att ha i åtanke är att Doktor.se gör det möjligt att besöka vårdcentralen digitalt i princip dygnet runt. De har ständigt sjuksköterskor och läkare i beredskap och målet är att oavsett när du söker vårt så ska du kunna komma i kontakt med kompetent personal som kan hjälpa dig med just dina vårdbehov. Detta gäller endast digital vård hos Doktor.se, de fysiska vårdcentralerna har inte samma öppettider.

Vilka typer av tjänster/produkter har Doktor.se?

Doktor.se erbjuder flera olika tjänster som alla ryms inom formen för vårdbesök. Doktor.se är främst kända för sin digitala vårdcentral men de erbjuder också möjligheten att besöka dem fysiskt vid deras fysiska vårdcentralen. När du som patient besöker den digitala vårdcentralen blir du alltid först mottagen av en sjuksköterska eller av en specialistsjuksköterska. Den person som tar emot dig gör en bedömning av vilken typ av vårdbehov du som patient har.

När du besöker Doktor.se digitalt via deras app sker läkarbesöken i form av videosamtal inne i appen. Det går också att genomföra besöket som ett vanligt röstsamtal om du så önskar och Doktor.se erbjuder också möjligheten att chatta med en läkare online direkt i appen. Enklast är det dock alltid att genomföra ett videosamtal eftersom att vårdpersonalen som tar emot ditt samtal då enklast kan bedöma dina symtom och ge dig råd kring dessa under samtalets gång.

I vissa fall krävs det ett fysiskt möte för att läkaren ska kunna göra en ordentlig bedömning eller ta prover. I dessa fall kommer Doktor.se att förmedla ditt ärende vidare till en fysisk vårdcentral. Du kan med andra ord få hjälp att bli remitterad till en expert med rätt kunskaper utifrån dina vårdbehov.

För att minska risken för att du som patient ska hamna mellan stolarna så använder sig Doktor.se av den så kallade LEON-principen i sitt arbetssätt. LEON är en förkortning som står för Lägsta Effektiva Omhändertagande Nivå och det innebär att du som patient ska få hjälp av personal med rätt kompetens för att med största sannolikhet kunna hjälpa dig med ditt specifika problem.

En annan populär tjänst som Doktor.se är möjligheten att besöka en psykolog direkt i appen. När du besöker en psykolog digitalt kan du få hjälp med sådant som rör mental hälsa. Psykologen har också möjlighet att skriva ut läkemedel om du har behov av det.

En stor fördel med att tjänsten är digital är att det är enklare att få till ett besök hos en psykolog. Många personer som lider av exempelvis ångest kan tycka det känns obehagligt att ta sig till ett fysiskt möte med en psykolog. I dessa fall passar tjänsten med ett digitalt möte med en psykolog utmärkt.

Patienter som besöker en psykolog via Doktor.se kan få hjälp med flera olika problem. Här nedan listar vi några av dessa som psykologerna hos Doktor.se kan hjälpa till med.

 • Paniksyndrom, till exempel panikångest - Dessa känns igen som upprepade attacker där den drabbade känner en akut ångest. Attackerna sker plötsligt och utan förvarning. Den som drabbats av panikångest känner sig ofta rädd för att drabbas av en ny sådan ångestattack.
 • Rädslor och fobier - Kännetecknas av att den drabbade känner kraftig ångest när denne utsätts för sådant som denne är rädd för.
 • Tvångssyndrom - Den drabbade lider av tvångstankar som påverkar tillvaron på ett märkbart negativt sätt.
 • GAD – Generaliserat ångestsyndrom - Detta är en ihållande ångest. Den som drabbas går runt med en ständig oro och är rädd för att den ska förfölja den drabbade genom hela livet. Ångesten ska ha pågått i minst ett halvår för att kunna räknas som Generaliserat ångestsyndrom.

Oavsett vad du vill söka hjälp av en psykolog hos för så är några av de viktigaste sakerna en psykolog kan erbjuda kunskap, råd och stöd. En psykolog har stor kunskap om hur det mänskliga psyket fungerar och kan hjälpa dig med att förstå var din ångest kommer ifrån. Men det slutar inte där. Psykologen kan sedan ge dig verktyg som lär dig att hantera den.

Hur behandlingen ser ut skiljer sig från patient till patient. Vissa patienter behandlas endast med exempelvis KBT – kognitiv beteendeterapi, medan andra behandlas med psykoterapi eller antidepressiva läkemedel.

Erbjuder Doktor.se något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder Doktor.se något mer, t.ex rådgivning?

Vid alla vårdbesök som görs hos Doktor.se, oavsett om det görs fysiskt eller digitalt, finns det möjlighet att få rådgivning från läkare och andra experter, exempelvis specialistläkare eller psykolog. Precis som vid ett vanligt vårdbesök så går det bra att ställa frågor och få tips och råd kring hur man ska agera kring det man söker vård för.

Doktor.se erbjuder också möjligheten att få receptbelagda mediciner utskrivna. Personalen på Doktor.se skriver ut många olika typer av mediciner men något som är bra att känna till är att de undviker att skriva ut mediciner som är beroendeframkallande.

De läkemedel som Doktor.se skriver ut är läkemedel som hjälper vid psykiska åkommor. Det går också att förnya de flesta recept när man genomför sig vårdbesök via Doktor.se.

När du har fått ditt läkemedel utskrivet kan du välja att få det hemskickat direkt till dig från Kronans Apotek. Detta är möjligt tack vare att Doktor.se samarbetar med just det apoteket och detta samarbete är till stor fördel för alla patienter.

Hur beställer jag hos Doktor.se?

Det går inte att beställa några mediciner, läkemedel eller apoteksvaror hos Doktor.se. Däremot samarbetar de med Kronans Apotek så det går bra att beställa de apoteksvaror man önskar köpa ifrån dem.

Läkarna hos Doktor.se kan skriva ut recept så det är möjligt att använda dessa recept hos Kronans Apotek eller något annat apotek online för att köpa de mediciner och läkemedel som ingår i receptet.

Gå till Doktor.ses hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Doktor.se?

Doktor.se erbjuder inga egna leveranser utan alla mediciner, läkemedel och apoteksvaror som du beställer under ett läkarbesök köps från Kronans Apotek via det samarbete som apoteket har med Doktor.se. Detta innebär att det är Kronans Apotek som ansvarar för att leveransen av dina varor.

Det har ofta relativt snabba leveranser och de flesta paket som skickas från Kronans Apotek brukar vara framme hos köparen inom en till två arbetsdagar oavsett var någonstans i Sverige man bor.

Hur kommer man i kontakt med Doktor.se?

För att kontakta Doktor.se behöver man vända sig till deras kundtjänst. Den håller öppet mellan klockan 08 och klockan 17 på vardagar och går endast att komma i kontakt med via mejl.

Doktor.se har som uttalat mål att du ska få svar på din fråga inom 48 timmar.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Doktor.se på nätet?

Doktor.se får blandade betyg hos sajter där användare själva kan betygsätta olika företag och tjänster. Hos TrustPilot, som förmodligen är den största och mest kända sajten på nätet där användare själva kan betygsätta företag och lämna omdömen om dessa, så har Doktor.se fått snittbetyget 1,8 av 5 möjliga. Detta får anses vara ett relativt svagt betyg.

16 procent av alla användare som har betygsatt Doktor.se har delat ut betyget fem stjärnor, vilket är det högsta betyget som kan delas ut hos TrustPilot. I sina omdömen nämner de användare som gett Doktor.se fem stjärnor flera olika anledningar till att de delat ut högsta betyg.

Flera användare nämner att det går snabbt att få tid för ett vårdbesök hos Doktor.se och att det även kan gå snabbt att få recept på mediciner och läkemedel i de fall man behöver det akut. Andra användare lyfter fram bemötandet som de fått hos Doktor.se. Personalen upplevs som både proffsig och lyhörd och många användare känner att personalen verkligen lyssnar på dem.

Hos TrustPilot har också 77 procent av användarna som har betygsatt Doktor.se delat ut betyget en stjärna, vilket är det lägsta möjliga betyget som går att dela ut hos TrustPilot. Användarna som har delat ut det lägsta betyget till Doktor.se hos TrustPilot nämner flera olika anledningar till det låga betyget i sina omdömen.

En sak som lyfts fram är att ett antal användare fått dyra fakturor för korta besök trots att vårdpersonalen hos Doktor.se inte kunnat hjälpa till med att hjälpa patienterna med deras vårdbehov. En annan sak som flera användare har stört sig på är att de blivit lovade återkoppling vid en viss tidpunkt men det är då ingen från Doktor.se som hört av sig vid den bestämda tidpunkten.

Tre bra saker med Doktor.se

 • Hjälper patienter att snabbt komma i kontakt med vårdpersonal.
 • Doktor.se har en app som är väldigt enkel och smidig att använda.
 • Personalen är oerhört kompetent och duktig på att hjälpa patienter via videosamtal.

Tre dåliga saker med Doktor.se

 • Har inget onlineapotek, utan varorna beställs via Kronans Apotek.
 • Läkarbesöken kostar olika mycket beroende på vilken region patienten tillhör.
 • Det går ej att kontakta kundtjänst via telefon.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos Doktor.se

 • Läkarbesök digitalt är levebrödet hos Doktor.se och detta är deras populäraste tjänst.
 • Att besöka psykolog digitalt har blivit väldigt populärt och detta erbjuder Doktor.se.
 • Hos Doktor.se kan du få dina receptbelagda mediciner hemskickade direkt tack vare appens samarbete med Kronans Apotek.

Se fler på Doktor.ses hemsida

Frågor och svar om Doktor.se

Frågor & svar

Vilka äger Doktor.se?

Doktor.se ägs av företaget Doktorse Nordic AB som driver både fysiska vårdcentraler och erbjuder digitala vårdbesök via appen Doktor.se.

Är Doktor.se säkert?

Ja, det är säkert att använda Doktor.se för att genomföra digitala vårdbesök. Doktor.se använder sig av legitimerade läkare, psykologer och specialister. Mer information om detta kan du läsa på deras hemsida.

Hur kan man betala hos Doktor.se?

Det går att betala på flera sätt hos Doktor.se. På deras sida går det att betala med bland annat klassiska metoder som betalkort och kreditkort.

Vilja kampanjer & rabatter har Doktor.se?

För att se vilka aktuella kampanjer som Doktor.se erbjuder så är det enklast att göra detta genom att surfa in på deras hemsida.

Har Doktor.se vanliga butiker?

Doktor.se har inga vanliga butiker, däremot har de valt att inte säga upp sina fysiska vårdcentraler utan den som vill besöka Doktor.se fysiskt har möjlighet att göra detta.

Var levererar Doktor.se?

När du beställer läkemedel, medicin eller apoteksvaror via Doktor.se så levereras de via deras samarbetspartner Kronans Apotek. De levererar varor till hela Sverige.

Är Doktor.se ett bra val?

Ja, Doktor.se är ett tryggt och pålitligt val. De erbjuder snabba vårdbesök via appen och man kan vara säker på att få prata med kompetent och kunnig personal. Vi har bara med säkra val på vår sida och Doktor.se är utan tvekan ett av dessa.

Apotek & vård på nätet i december 2023:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Kry

 • Sjuksköterskor, läkare och psykologer i mobilen.
 • Få vård och hjälp via videosamtal i Krys app.
 • Ladda ned appen för att komma igång.

Doktor.se

 • Doktor.se låter dig chatta med läkare i mobilen.
 • Få hjälp var som helst bara du har appen.
 • Ladda ned appen till din iPhone eller Android idag.

Din Psykolog

 • Väldigt låga patientavgifter vilket gör tjänsten billig.
 • Gratis om man är under 20 år eller har frikort.
 • Enkelt att komma i kontakt med en psykolog.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.