Apotek online logo

Apohem

Vi har gått genom Apohem för att ta reda på vilka tjänster och erbjudanden man har till kunder. Läs om Apohem och se vad kunder tycker längre ned på sidan.

Se erbjudanden här

Vilka är Apohem?

Apohem är ett onlineapotek som satsar helhjärtat på nätet. Företaget har inget fysiskt apotek utan säljer alla sina varor via sin hemsida. Apohem är ett apotek som ägs av bolagen Axfood och Novax. Apohem är med andra ord ett helt och hållet svenskägt apotek och de har också tillstånd att bedriva sin verksamhet utfärdad av läkemedelsverket.

Något som utmärker Apohem är att deras hemsida har en unik och egen utformning. Eftersom de har ett så pass stort utbud har de valt att inte ha en toppmeny högst upp på sin sajt utan besökaren ges direkt möjlighet att söka efter den produkt som denna är intresserad av.

Värt att notera är att Apohem under hösten 2019 stoppades från att sälja apoteksvaror av Läkemedelsverket. Detta berodde på att man fått tillstånd för att sälja receptbelagda läkemedel men sedan kom Apohem inte igång med sitt bolag. Detta löstes dock väldigt snabbt och Apohem kom igång med sin verksamhet redan samma höst.

Vilka typer av tjänster/produkter har Apohem?

Apohem är ett apotek på nätet som har ett enormt utbud av apoteksvaror. Det finns massor att välja på och varorna som finns passar alla från de yngsta till de äldsta. Dessutom erbjuder Apohem flera produkter som hjälper djuren att mår bra. Detta gör Apohem till en komplett leverantör. Oavsett vad man vill köpa till sitt hemma-apotek så finns det garanterat att beställa från Apohem.

Tidigare fanns det inte möjlighet att beställa receptbelagda mediciner och läkemedel hos Apohem. Detta är något som har åtgärdats och Apohem erbjuder nu möjligheten att hämta ut recept samt att beställa receptbelagda mediciner och läkemedel.

Hos Apohem finns det som sagt produkter i många olika kategorier att välja mellan. Något annat som verkligen är värt att notera är att Apohem har en flik som heter Outlet där man kan få erbjudanden om produkter som säljs till outlet-priser. Där är det inte ovanligt att man kan hitta produkter som säljs till halva priset. Hur stor rabatt som erbjuds för varje vara syns tydligt då de är märkta med en röd cirkel där rabatten i procent anges.

Alla produkter som säljs i Apohems outlet finns till reducerade priser så långt lagret räcker vilket innebär att kunder har goda möjligheter att hitta många produkter som säljs till ett lägre pris.

Något annat som är värt att notera är att Apohem har en flik för nyheter där alla nya produkter som tillkommit till sortimentet listas. På så vis kan kunderna enkelt upptäcka nya produkter som tillkommit och hitta det senaste inom apoteksvaror. Apohem uppdaterar denna flik regelbundet och sortimentet fylls hela tiden på med nya produkter. Detta kan vara allt från vitamintillskott till olika smaker av te.

På detta vis får kunder hos Apohem en bra överblick kring vilka produkter som tillkommit i sortimentet och det är enkelt att hitta och beställa för att testa de nyheter som man blir nyfiken på.

När det gäller själva sortimentet så erbjuder Apohem som bekant ett enormt utbud av apoteksvaror i många olika kategorier. För de kunder som vill sortera produkterna efter kategori så är det lätt att göra det på Apohems hemsida då man kan klicka sig in på de olika kategorierna.

Kategorierna täcker ett brett spann och den som är kund kan välja mellan allt från Allergier och Baby & Barn till Sluta röka eller Djur. Mångfalden av produkter som Apohem visar upp är otrolig och det finns verkligen något för alla i hushållet – från den lilla bebisen till mor- och farföräldrarna och till och med för husdjuren!

Erbjuder Apohem något mer, t.ex. rådgivning?

Erbjuder Apohem något mer, t.ex rådgivning

Ja, Apohem erbjuder massor av tips och råd under fliken som är märkt “Tips & Råd” på deras hemsida. Där finns massor av artiklar gällande många olika ämnen. Bland annat kan man hitta tips och råd kring hur man kommer igång med träningen och går ner i vikt.

Det finns också många artiklar som inriktar sig till föräldrar. Dessa artiklar är fyllda med tips kring allt som har med barn att göra, från vilka produkter som lämpar sig för barn till tips för sex och samlevnad under småbarnsåren.

Något annat som Apohem erbjuder är livesändningar som kallas för “Apohem Live”. I dessa sändningar tar experter upp olika ämnen och redovisar de senaste forskningsrönen. Något som är väldigt bra med dessa livesändningar är att de dessutom sparas och går att se i efterhand på Apohems hemsida.

Inne på Apohems hemsida finns också en flik där du kan hitta alla livesändningar. I samband med dessa finns också möjligheten att beställa produkterna som visas i dessa sändningar. Produkterna har Apohem samlat på sidan för Apohem Live vilket underlättar för kunderna eftersom att de då blir väldigt lätta att hitta.

Hur beställer jag hos Apohem?

För att beställa varor från Apohem klickar du i de produkter du vill beställa på deras hemsida och går sedan till kassan. Där kan du välja mellan flera olika fraktsätt samt flera olika betalningsalternativ. När du har valt vilket fraktsätt du föredrar samt vilket betalningsalternativ du vill använda är det dags att gå vidare till betalningen. När denna är genomförd är dina varor beställda och leveransen hem till dig påbörjas.

För att beställa hem receptbelagda mediciner eller läkemedel från Apohem behöver du först hämta ut dina recept. Detta görs under fliken “Mina Recept” inne på Apohems hemsida. För att kunna hämta ut dina recept behöver du legitimera dig med hjälp av BankID. När du har gjort det kan du beställa de mediciner och läkemedel som ingår i ditt recept.

Ett bra tips innan du beställer på Apohem är att se efter på deras hemsida vilka aktuella erbjudanden som finns. Ibland finns också generösa rabatter som du kan ta del av.

Gå till Apohems hemsida

Vilka leveranssätt finns hos Apohem?

Hos Apohem går det att välja mellan flera olika leveranssätt. Det går att få sitt paket skickat till ett utlämningsställe men även hem till dörren. Det går att välja mellan flera olika alternativ som Schenker, Postnord och Best men även Instabox och Budbee som levererar ditt paket till en box där du kan hämta ut paketet när det passar dig.

För kunder som bor i Stockholm med omnejd så går det att få paketet levererat hem samma kväll om man använder sig av Best, Budbee eller Instabox. På de flesta andra orter och med de flesta leveransalternativen så kommer paketet fram inom en till två arbetsdagar.

Hur kommer man i kontakt med Apohem?

Om man önskar att komma i kontakt med Apohem för att ställa en fråga eller få svar kring något man undrar över gällande apoteket så är det enkelt att göra det. Det går att kontakta Apohems kundtjänst på flera olika sätt. Ett sådant sätt är via e-post.

Det populäraste sättet att kontakta Apohems kundtjänst är dock via telefon. Det går att ringa in varje dag förutom lördag och Apohem utmärker sig positivt genom att ha generösa öppettider. På vardagar öppnar kundtjänst vid klockan 09 på morgonen. Kundtjänsten är sedan öppen till 22 varje vardag med undantag för fredagar då den stänger vid klockan 20. På söndagar har Apohems kundtjänst öppet mellan klockan 12 och klockan 20.

Utöver att ha en väldigt bra kundtjänst så finns också en utförlig Frågor och svar-sektion inne på Apohems hemsida. Där kan kunder hitta svar på vanliga frågor gällande ett flertal olika kategorier.

Något som är väldigt bra med Apohems FAQ-sektion är att svaren är grupperade baserat på ämnen. Oavsett om man undrar över något som gäller rådgivning, betalning, receptfrågor, eller frakt och leverans så är det enkelt att klicka sig fram till svaren.

Vilket omdöme & betyg i tester & recensioner får Apohem på nätet?

Apohem är ett nätapotek som brukar få lysande recensioner när olika sajter på nätet får säga sitt. Detsamma gäller när kunderna sätter betyg. Hos TrustPilot som är den största och mest kända sajten där användare själva kan betygsätta och lämna omdömen om olika företag har Apohem fått över 12000 recensioner i skrivandes stund.

Snittbetyget som dessa tusentals användare har gett ligger på 4,7 av 5 möjliga vilket är ett skyhögt betyg som placerar Apohem bland de bäst ansedda företagen som över huvud taget betygsätts hos TrustPilot.

Hela 85 procent av alla som har betygsatt Apohem har delat ut fem stjärnor, vilket är det högsta möjliga betyget hos TrustPilot. Dessa användare nämner flera olika anledningar till att de är nöjda med Apohem. En sådan anledning som ofta nämns är att Apohem erbjuder bra priser på många olika produkter. En annan sak som många användare är nöjda med är att Apohem är snabba med att packa och skicka iväg ordrar som kommer in och att kunderna därmed får sina leveranser snabbt.

Andra nöjda användare nämner det faktum att Apohem har ett så stort utbud som ett stort plus. Detta innebär att dessa användare kan beställa alla apoteksvaror de behöver från ett och samma ställe, nämligen Apohem, och detta är något som många användare uppskattar.

Fyra procent av alla användare som lämnat ett omdöme om Apohem har delat ut betyget en stjärna vilket är det lägsta möjliga hos TrustPilot. Dessa användare nämner ett par olika anledningar till varför de har delat ut ett så lågt betyg. Några användare är besvikna över att de fått kampanjkoder som inte fungerar. En annan användare vittnar om att en order hen lagt blivit avbruten då produkten som kunden beställt visade sig vara slut på lagret. En annan användare nämner att ett paket från Apohem skadats i leveransen.

Värt att notera är att Apohem svarat alla dessa missnöjda kunder och erbjudit hjälp med att ta ärendet vidare.

Tre bra saker med Apohem

 • Det finns ett enormt stort utbud av apoteksprodukter.
 • Det går att få väldigt många tips och råd på Apohems hemsida.
 • Det är enkelt att hitta de produkter man söker efter på Apohems hemsida som har en tydlig och stilren design.

Tre dåliga saker med Apohem

 • Kundtjänst håller stängt på lördagar.
 • Har haft problem med varor och tvingats avbryta vissa ordrar.
 • Har bara apotek på nätet, inga fysiska apotek.

Tre av de populäraste produkterna/tjänsterna hos Apohem

 • Värktabletter som exempelvis Ipren, Alvedon och liknande är väldigt populära hos apotek online och så är även fallet hos Apohem.
 • Magnesium, ett väldigt populärt tillskott som säljs i tablettform.
 • Nässpray och munspray, populära produkter för att förebygga och motverka förkylning och halsont.

Se fler på Apohems hemsida

Frågor och svar om Apohem

Frågor & svar

Vilka äger Apohem?

Bolagen Axfood och Novax delar på ägarskapet av Apohem. Dessa bolag är svenska vilket innebär att Apohem är ett svenskt nätapotek.

Är Apohem säkert?

Ja, Apohem är ett väldigt säkert apotek online. Du kan känna dig trygg med att produkterna du beställer från Apohem håller hög kvalitet och att köpen genomförs på ett säkert sätt, med hjälp av säkra betalningsmetoder, på deras hemsida.

Hur kan man betala hos Apohem?

Apohem erbjuder flera olika betalsätt på deras sida. Där kan man exempelvis betala med såväl bankkort som kreditkort. Det går också att betala via Klarna, vilket innebär att man kan göra sitt köp nu och sedan betala det senare när fakturan kommer.

Vilja kampanjer & rabatter har Apohem?

Apohem erbjuder då och då flera olika typer av kampanjer och rabatter. Ofta är dessa mycket förmånliga för dig som kund. För att se vilka aktuella kampanjer och rabatter som finns hos Apohem är en bra start att kolla på deras hemsida.

Har Apohem vanliga butiker?

Nej, Apohem erbjuder inga vanliga butiker. Det är ett apotek som har valt att säga upp den fysiska delen och inriktar sig bara på att sälja apoteksvaror på nätet.

Var levererar Apohem?

Apohem är ett apotek på nätet som alla som bor i Sverige kan använda sig av för att beställa hem produkter. Apohem levererar nämligen apoteksvaror till hela Sverige. Det spelar ingen roll om du bor i centrala Stockholm eller i Norrlands inland, Apohem levererar sina varor till båda platserna!

Är Apohem ett bra val?

Ja, Apohem är ett väldigt bra val. Det är ett proffsigt, pålitligt och seriöst apotek på nätet. Du kan lita på att alla val du ser här är bra eftersom vi bara har med säkra val på vår sida.

Apotek & vård på nätet i juni 2023:


MEDS

 • Ett av Sveriges populäraste apotek med ett enormt utbud och bra priser.
 • Snabb frakt via Citymail, Airmee, Instabox, Postnord m.fl.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Apohem

 • Hämta ut receptbelagda mediciner & handla hälsoprodukter.
 • Snabb leverans via Postnord, Instabox, Budbee m.fl.
 • Handla för minst 199 kr så får du fri frakt.

DOZ Apotek

 • DOZ, f.d. Lloyds Apotek finns även på nätet.
 • Snabb frakt via Postnord, Instabox och Best hemleverans.
 • Alltid möjölighet till fri frakt när du handlar.

Apotek365

 • Produkter inom hälsa, skönhetsprodukter och receptfria läkemedel.
 • Frakt med Postnord och DHL till ombud eller hem.
 • Handla för minst 299 kr så får du fri frakt.

Svensk Hälsokost

 • En butik på nätet som är specialister på hälsokost.
 • Snabb frakt och upp till hela 8 leveranssätt.
 • Handla för minst 100 kr så får du fri frakt.

Kry

 • Sjuksköterskor, läkare och psykologer i mobilen.
 • Få vård och hjälp via videosamtal i Krys app.
 • Ladda ned appen för att komma igång.

Doktor.se

 • Doktor.se låter dig chatta med läkare i mobilen.
 • Få hjälp var som helst bara du har appen.
 • Ladda ned appen till din iPhone eller Android idag.

Memira

 • Memira Eyecenter utför över 20.000 synkorrigerande operationer varje år.
 • Finns i över 50 städer i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.
 • Gratis undersökning inför ögonlaser och linsbyte.

Swemed

 • Erbjuder möbler, utrustningar och engångsartiklar inom vård och hälsa.
 • Bra personlig kundservice som kan hjälpa dig inför ditt köp.
 • Produkter med hög kvalitet och säkerhet.